Sherab Gyaltsen Rinpoche

Sherab Gyaltsen Rinpoche, een zeer gerespecteerde lama van de Kagyu-linie, is een ‘Maniwa’, een titel die wordt gegeven aan meesters van de Chenrezig-beoefening die minstens een miljard Om Mani Peme Hung-mantra’s hebben volbracht.

Sherab Gyaltsen Rinpoche


Rinpoche werd ingewijd in Rumtek door de 16e Karmapa, Rangjung Rigpe Dorje. Als bijzonder begaafd student beheerst hij alle aspecten van de traditionele boeddhistische studie, van de soetra’s en tantra’s tot rituelen en muziek, tot wetenschappen, kunst en compositie.

Onder zijn vele activiteiten is Rinpoche een retraitemeester van het retraitecentrum in Pharping waar 3-jarige retraites worden gegeven. Hij heeft een klooster met meer dan honderd nonnen ten westen van Kathmandu laten bouwen, en hij heeft plannen om een ​​monnikenklooster te bouwen ten oosten van de hoofdstad.

Meerdere keren per jaar leidt Rinpoche duizenden beoefenaars in de praktijken van Nyung-ne en Chenrezig in zijn Nyeshang-klooster in Swayambhu. Meer dan vijftien miljard Chenrezig-mantra’s zijn door de jaren heen verzameld. De manier van lesgeven van Rinpoche is diep, direct en toegankelijk.

Zijn leringen, doordrongen met praktisch advies, verhalen en humor, laten een blijvende indruk achter op iedereen die het geluk heeft om ze te horen.