Mediteren in Groningen

Over ons

Het centrum in Groningen bestaat sinds 1979. Het begon als samenwerking tussen boeddhisten van verschillende tradities. Later richtte elke traditie een eigen organisatie op. Sinds 1990 bestaat de groep uit Diamantweg-beoefenaars. In de jaren daarna zijn in Nederland meerdere groepen ontstaan. Je bent van harte welkom om langs te komen!

Overige activiteiten

Regelmatig organiseert het centrum ook themadagen en themaweekenden. Op die dagen is er de gelegenheid langer te mediteren, of zijn er lezingen door leraren over boeddhistische onderwerpen.

 

Meditatie in Groningen

Dinsdag en woensdag
Iedere dinsdag en woensdag wordt om 20:00 uur een geleide meditatie op de Zestiende Karmapa gedaan. Nieuwe bezoekers krijgen een korte uitleg over Diamantweg Boeddhisme. Er is natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

Kom je voor het eerst langs, of heb je vragen? Stuur even een e-mail.

Every Tuesday and Wednesday at 20:00 we do a guided meditation on the 16th Karmapa. New visitors will be given a short explanation about Diamond Way Buddhism. Questions are most welcome.

Please e-mail us if you want to participate for the first time in meditation or if you have questions.

Adresgegevens

Petrus Hendrikszstraat 1
9714 EA Groningen

(+31) 50 541 3484

groningen@diamantweg-boeddhisme.nl

Routebeschrijving

Auto
Vanuit ZUID: A28 tot kruising ringweg met stoplichten. Ga rechtsaf richting Hoogezand.
Vanuit WEST: A7 tot kruising ringweg met stoplichten. Ga rechtdoor richting Hoogezand.

Daarna: neem de 3e afrit richting UMCG. Beneden linksaf, richting UMCG / Centrum. Ga 4x bij stoplichten rechtdoor. Na brug over kanaal: direct rechtsaf, langs het water. Na 100m, op de hoek met 1e zijstraat links, is Petrus Hendrikszstraat 1. 

Openbaar vervoer
Centraal Station: bus 6 richting Beijum, of bus 3/13 richting Lewenborg. Uitstaphalte: Van Doeverenplein, bij de Kapteynbrug. Ga brug over, rechtsaf langs het water. Na 100m, op de hoek met 1ste zijstraat links, is Petrus Hendrikszstraat 1.

Donaties

Leuker kunnen we het niet maken, wel vrijgeviger...  Belastingdienst erkende anbi

Donaties ondersteunen de activiteiten van het boeddhistisch centrum. Ze maken het mogelijk een pand te huren en avonden, lezingen en themadagen te organiseren. Een eerste bezoek is kostenloos. Daarna wordt een bijdrage van €4 per keer op prijs gesteld. 

Giften aan het Centrum zijn aftrekbaar voor de inkomsten-belasting (ANBI). Klik hier voor meer informatie.

Banknummer: NL85INGB0005415746, ten name van Stichting TBM te Groningen / KvK 41010301 / RSIN 805221347


Route

Evenementen/Agenda

PUBLIEKE LEZINGEN | Reeuw, Leeuw, Utrecht, R'dam, A'dam...

16 apr tot 22 apr

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness