Mediteren in Amsterdam

Over ons

Elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond wordt er een geleide meditatieavond gehouden; deze is kosteloos en vrij toegankelijk. Daarnaast worden er regelmatig lezingen georganiseerd over diverse boeddhistische onderwerpen. Het centrum heeft een jong en internationaal karakter, want naast een vaste kern van Nederlanders zijn er ook leden uit Polen, Rusland, Hongarije, Mexico en Duitsland.

Het centrum

Stichting Karma Kagyu Centrum Amsterdam is de officiële naam van het Centrum voor Diamantweg Boeddhisme in Amsterdam. Het centrum heeft een open structuur en functioneert dankzij onbetaald vrijwilligerswerk, op basis van vriendschap en idealisme.

Ontwikkeling

Het Centrum voor Diamantweg Boeddhisme in Amsterdam bestaat al sinds september 1996 en heeft jarenlang in de Gerard Doustraat gezeten. Door de groei van het aantal bezoekers werd die locatie te klein. Eind 2009 werd daarom een pand aan de Pretoriusstraat betrokken met meer ruimte en mogelijkheden. Vanaf eind 2014 wordt er gemediteerd in Amsterdam-Noord. Sinds mei 2016 hebben wij ons centrum in Amsterdam-Noord in een voormalig politiebureau wat momenteel als cultureel centrum gebruikt wordt.

Meditatie in Amsterdam

Maandag (NL/EN), woensdag (NL), vrijdag (EN)
aanvang 20:00 uur, om 20:30 uur geleide meditatie op 16de Karmapa. Kom je voor het eerst langs? Laat het ons even weten per e-mail!

Monday (NL/EN), Wednesday (NL), Friday (EN)
start 20:00 hr, at 20:30 hr guided meditation on the 16th Karmapa. Do you want to join for the first time? Please, sent us an e-mail!

Adresgegevens

Klimopweg 2
1032 HZ Amsterdam

Parkeren voor de deur is gratis. Momenteel is de Klaprozenweg deels afgesloten; je kunt het beste via de Kamperfoelieweg reizen en dan via de Akkerwindeweg en de Heggerankweg- die gaat over in de Klimopweg.

(+31) 6 4876 3288
(+31) 6 3332 4401

amsterdam@diamantweg-boeddhisme.nl
www.boeddhisme-amsterdam.nl

 

Donaties

Leuker kunnen we het niet maken, wel vrijgeviger...  Belastingdienst erkende anbi

Hiermee worden de activiteiten in en rondom het boeddhistisch Centrum van Diamantweg Boeddhisme Amsterdam ondersteund. Zoals de organisatie van lezingen en cursussen, promotiekosten en het aanvullen van de bibliotheekcollectie

Giften aan het Centrum aftrekbaar zijn voor de inkomsten-belasting (ANBI). Klik hier voor meer informatie.

Eenmalige of maandelijkse bedragen kunnen worden overgemaakt op Bankrekening (IBAN): NL 45 INGB 00 08 32 045 2 t.n.v. Stichting Karma Kagyu Centrum Amsterdam, onder vermelding van 'donatie'.


Route

Evenementen/Agenda

PUBLIEKE LEZINGEN | Reeuw, Leeuw, Utrecht, R'dam, A'dam...

16 apr tot 22 apr

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness