Meditatiecentra

In elke cultuur neemt de leer van Boeddha de vorm aan die er het beste bij past. Het kan worden vergeleken met een diamant, wanneer deze op een rode ondergrond ligt straalt hij rood en op een blauwe ondergrond blauw. De diamant blijft steeds dezelfde. Zonder de essentie te verliezen hebben de methoden zich aangepast aan de culturele omstandigheden van verschillende samenlevingen en tijden.

Boeddha’s lessen werden de eerste 1500 jaar gegeven in India om daarna 1000 jaar lang te worden gegeven in Tibet. Vandaag de dag zijn de tijdloze visie van de Diamantweg (Skt. Vajrayana) en de methoden steeds aantrekkelijker voor de goed opgeleide en zelfstandige mensen in het Westen.

In het Westen zijn veel verschillende boeddhistische stromingen actief. Deze website richt zich op de meer dan 650 centra van het Diamantweg Boeddhisme van de Karma Kagyu linie die onder geestelijk leiding staan van Karmapa Trinley Thaye Dorje en zijn opgericht door Lama Ole Nydahl. De centra van het Diamantweg Boeddhisme hebben een democratische structuur en functioneren op basis van vrijwilligerswerk, vriendschap en idealisme.

Evenementen/Agenda

Lezingen: Utr, R'dm, Esch, Gr, Lward, Arnh.   Overige...

02 mrt tot 09 mrt

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness