amsterdamt 

adres

Schepenlaan 11
1034 JP Amsterdam

 
06-20924379

e-mail:
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

centra-kader-foto-ams2

meditatie

Elke woensdagavond wordt er om 20:30 een geleide meditatieavond gehouden, deze is kosteloos en vrij toegankelijk. Daarnaast worden er regelmatig lezingen georganiseerd over diverse boeddhistische onderwerpen. Het centrum heeft een jong en internationaal karakter, want naast een vaste kern van Nederlanders zijn er ook bezoekers uit Polen, Hongarije en Venezuela.
Ons centrum is gelegen in Amsterdam Noord en parkeren voor de deur is gratis.

het centrum

Stichting Karma Kagyu Centrum Amsterdam, de officiële naam van het Centrum voor Diamantweg-boeddhisme in Amsterdam staat onder leiding van Lama Ole Nydahl. Beschermheer is de 17de Karmapa, Trinley Thaye Dorje, de geestelijk leider van de Karma Kagyu Linie. Het centrum heeft een open structuur en functioneert dankzij onbetaald vrijwilligerswerk, op basis van vriendschap en idealisme. We bieden meditaties en onderricht: Boeddha's effectieve methoden die toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

ontwikkeling

Het Centrum voor Diamantweg-boeddhisme in Amsterdam bestaat al sinds september 1996 en heeft jarenlang in de Gerard Doustraat gezeten. Door de groei van het aantal bezoekers werd die locatie te klein. Eind 2009 werd daarom het pand aan de Pretoriusstraat betrokken met meer ruimte en mogelijkheden.

donaties zijn van harte welkom!

Donaties ondersteunen de activiteiten in en rondom het boeddhistisch centrum. Zoals de organisatie van lezingen en cursussen, promotiekosten en het aanvullen van de bibliotheekcollectie.

Eenmalige of maandelijkse bijdragen kunnen worden overgemaakt op girorekening 8320452 t.n.v. Stichting Karma Kagyu Centrum Amsterdam, onder vermelding van 'donatie'.

 

 
© 2014 Diamantweg Boeddhisme Nederland - Karma Kagyu Linie
Website ontwikkeld door Broncode Ontwikkeling Communicatie Design