Boeken en magazines

Diamantweg Boeddhisme Nederland van de Karma Kagyu linie vertaalt en publiceert boeken van o.a. Lama Ole Nydahl en de 17e Karmapa alswel andere leraren uit de Karma Kagyu traditie.

Boeken zijn te koop via o.a. bol.com, Kobo en in de iBook store van Apple.

Hoe de Dingen Zijn

€ 8,99

koop nu:

Hoe de Dingen Zijn

Een moderne inleiding in Boeddha's leer

Dit baanbrekende werk biedt de bevrijdende en krachtige methoden van Diamantweg Boeddhisme voor lezers die boeddhistische beoefening in hun dagelijks leven willen integreren.

Boeddhistische wijsheid voor moderne mensen

Wat is boeddhisme? Welke mogelijkheden gaf Boeddha om vastgeroeste concepten te doorbreken? Hoe kan de moderne mens zijn dagelijkse lusten en lasten uit het beroeps-, familie- en liefdesleven gebruiken voor zijn geestelijke ontwikkeling? 

Boeddha zei ongeveer 2550 jaar geleden: 'Ik onderricht hoe de dingen zijn', en lama Ole Nydahl slaagt erin om Boeddha's tijdloze wijsheid op een toegankelijke manier over te brengen. Hoe de dingen zijn is een levendige transmissie, toegesneden op de westerse geest.

Boeddha en de Liefde

€ 9,99

koop nu:

Boeddha en de Liefde

Tijdloze wijsheid voor moderne relaties

Het Diamantweg Boeddhisme (Vajrayana) ziet liefde en relaties als basis voor persoonlijke ontwikkeling en een vervuld leven. We groeien door liefde. Lama Ole Nydahl beschrijft op een heldere, toegankelijke wijze wat Boeddha adviseerde om een liefdesrelatie zo vorm te geven dat zowel het paar als de mensen in hun omgeving een toestand van geluk bereiken. Hoewel dit boek vanuit een boeddhistisch standpunt geschreven is, is het ook voor niet-boeddhisten zeer goed te lezen en bruikbaar.

Dit boek over liefde en relaties leert ons onder andere:

  • mannelijke en vrouwelijke energieën te herkennen;
  • de verschillen tussen man en vrouw als kwaliteiten te ervaren;
  • dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons handelen;
  • hoe we zelf onze toekomstige levensomstandigheden kunnen creëren;
  • de liefde die wij voor onze partner ervaren zo groot te maken dat we deze naar alle wezens kunnen uitbreiden;
  • liefde en relaties te zien als basis voor ontwikkeling en als kans om persoonlijke beperkingen te overwinnen.

In dit boek geeft lama Ole Nydahl antwoord op de belangrijkste vragen over relaties. Zelf is hij tot het overlijden van zijn vrouw Hannah in april 2007 vijfendertig jaar gelukkig getrouwd geweest, zodat hij ook uit eigen ervaring spreekt.

Lama Ole Nydahl heeft wereldwijd meer dan 650 boeddhistische meditatiecentra opgericht en staat bekend als een moderne, eerlijke leraar met veel gevoel voor humor. De Zestiende Karmapa, toenmalig leider van de Tibetaanse Karma Kagyu School, verzocht Ole en Hannah in 1972 om, na een jarenlange opleiding in de Himalaya, het Diamantweg Boeddhisme over te brengen naar het Westen. De huidige Karmapa is de 17e incarnatie: Trinley Thaye Dorje.

 

Boeken in Andere Talen

 

Evenementen/Agenda

PUBLIEKE LEZINGEN | Reeuw, Leeuw, Utrecht, R'dam, A'dam...

16 apr tot 22 apr

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness